maandag 9 augustus 2010

vegetarische mousaka




Een van onze lievelingsgerechten is vegetarische lasagna. Samen geserveerd met witte basmatirijst en een salade is het een heerlijke 'eerlijke' maaltijd. De foto is jammer genoeg niet echt helder maar geloof me het is een super smakelijk gerecht. Je kunt het van te voren bereiden zodat je alle tijd voor je bezoek hebt en het is nog eenvoudig te maken ook!


Hier volgt het recept.

1 grote of 2 kleine aubergines
2 uien
2 knoflookteentjes
4 tomaten
1 klein blikje tomaten puree
1 pak gezeefde tomaten
Scheutje sherry(kun je ook weglaten)
Scheutje worcestersaus
Bouillon
Olie
Zout en peper
Geraspte kaas

Bereiding
Was de aubergines en snij ze in plakken bestrooi ze met zout laat dit even intrekken en bak de aubergines dan in de olie en haal ze uit de pan.
Fruit de ui en knoflook, voeg dan de rest van de ingrediƫnten toe behalve de kaas.
Laat het geheel 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen. Maak op smaak met zout en peper.

 Vet een vuurvaste schaal licht in met boter.
Leg een laag aubergines plakken op de bodem dan een laagje saus, beetje kaas en herhaal dit. Eindig met een laag saus en strooi daarover de rest van de geraspte kaas. Zet het geheel 30-40 min. in de oven.

Serveer met basmatirijst en een frisse salade. Mmmmmm.

Smakelijk eten.


3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit.
    Heb wel twee vraagjes.
    Wat is worcestersaus dat ken ik niet, kun je dat gewoon in de supermarkt kopen?
    En met Bouillon bedoel je dan alleen een blokje of met water?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Anja,
    worcestersaus is een gefermenteerde saus, te verkrijgen in de supermarkt maar dan zit er ansjovis in. In de biowinkel hebben ze ook zonder de ansjovis.
    Met bouillon bedoel ik inderdaad de vloeistof. Ik gebruik altijd vegetarische groentebouillontabletten te verkrijgen bij bv.AH.
    De hoeveelheid bouillon bepaal je een beetje zelf de saus dient niet al te dun te zijn.
    smakelijk eten.

    BeantwoordenVerwijderen